Geçmişten günümüze OPEL Tarihi ve Logoları

asTRa

Misafir
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
1,796
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Adam OPEL 1862'de zanaat işini endüstriyel bir hale dönüştürdü. dikiş makinesi ve bisiklet radikal yeni icatlardı ve OPEL böyle başladı.
Yüzyılın sonunda bir başka devrim yaratan makine ortaya çıktı - OTOMOBİL. Daha 20. yüzyıl başlamadan, 1899'da, opel'in bir otomobil fabrikası vardı.Fabrika almanya'nın anhalt eyaletindeydi ve Friedrich Lutzmann'a aitti. OPEL kardeşler (Adam'ın oğulları), Rüsselsheim'daki otomobil üretim tesisini kurarken iki yıl boyunca Lutzmann ile ortak çalıştılar. 1901'de OPEL, Lutzmann'dan ayrıldı ve 1902'de lisanslı olarak fransız darracq modellerini üretmeye ve OPEL-darracq markası altında pazarlamaya başladı. "Halkın motorlu araç sahibi olmasını" daha verimli olarak teşvik etmek amacıyla şirket, 1901'de ürünlerine motorsikletleri de ekledi. İlk OPEL kamyonlar ise 1899'da üretilmeye başlanmıştı bile. Büyük hamle 1909'da, "doktor'un otomobili" olarak bilinen opel 4/ 8 hp modeli ile geldi. güvenilirliği ve sağlamlığı herkesten önce, o zamanlar ziyaretleri için pek çok taşra yolculuğu yapan doktorlar tarafından beğenildi, çünkü sert zeminli yollar yüzyılın başında sık rastlanan bir özellik değildi.3.950 DEM'lık fiyatıyla efsanevi "doktor'un otomobili" o günün lüks modellerinin yarısı kadar tutuyordu.1924'de OPEL, bir milyon DEM’lık bir yatırımla almanya'da ilk seri üretim hattını kuran şirket oldu. Bu yepyeni üretim şekli OPEL müşterilerine pek çok avantaj sağladı. Yeni üretim hattında ilk üretilen model "laubfrosch" veya "ağaç kurbağası" (OPEL 4/ 12 hp) idi. Artan üretim hacmi ile yoğun talebin yarattığı, üretim giderlerindeki düşüş sayesinde zaten normal bir düzeyde olan fiyatlar altı yıl içinde 4.500 DEM’tan sadece 1.990 DEM’a indi. Ekonomik kriz nedeniyle 1920'lerin sonuna doğru OPEL kardeşler güçlü bir ortak aramaya başladılar. 1929 mart'ında Adam OPEL'in oğulları General Motors şirketinin (GM) temsilcileri ile bir anlaşmaya vardılar. Dünyanın bu en büyük otomobil üreticisi hisselerin çoğunluğunu devraldı, fakat OPEL'i her konuda bağımsız bıraktı. Sayıları gittikçe artan spor otomobil meraklılarına çekici bir model sunabilmek için şirket 1960'ların ortalarında bir coupe geliştirdi. GT sayesinde OPEL, özellikle dinamik otomobilerin üreticisi olarak ününü pekiştirdi.1972'de yine bir iş rekoru kırıldı: % 20.4'lük pazar payıyla şirket yine almanya'nın en büyük otomobil üreticisi olmuştu.90 lı yılların ikinci yarısına doğru kötü bir patronla çalıstıkları için kalitede biraz düsüs ve modellerde eksilme oldu ama simdilerde tekrar toparlanıyor.












http://imageshack.us
 

KA®ANLIK

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Tem 2006
Mesajlar
2,032
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Hakan abicim eline sağlık Süper bir paylaşım...
 

asTRa

Misafir
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
1,796
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Yüreğinize sağlık kardeşlerim scannerden geçildiği için logolar çok çirkin oldu.E birde resim boyutunu küçültünce konturlar kayboldu.
En kısa sürede daha iyilerini eklerim.
 

Experience

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Katılım
31 Tem 2005
Mesajlar
1,287
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
47
Siteyi ziyaret et
ellerine sağlık hakan...
 

asfalt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ağu 2006
Mesajlar
75
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Siteyi ziyaret et
ellerine sağlık, mükemmel bi araştırma, mükemmel bi paylaşım...
 
Üst