Cruise control taktırmak isteyenler

apehlivan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
Merhaba, aracım 2009 combo 1.7 cdti ve motor serisi Z ile başlıyor. Trabzon Opel serviste aracın önce sinyal kolunu değiştirdiler (kablo filan çekmeden) sonra program yapmayı denediler ve programın her denemede dışarı attığını (CC'yi görmediğini) söylediler. İlgili arkadaşlar merkezi ve Makedonya Opel yetkilileriyle görüştüler ve bana CC'nin takılamayacağını söylediler. Ama bu konuyu 1. sayfadan itibaren buraya kadar okuduklarımdan takılabileceği ümidini kazandım. Lütfen bana fikir verebilecek birisi cevap yazabilir mi? Uzun yol giden biri olarak acil ihtiyacım var.
 

berkerdogan66

Kayıtlı Kullanıcı
48-Muğla
Katılım
11 May 2009
Mesajlar
181
Tepki puanı
5
Puanları
18
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracımı geçen yıl sıfır satın aldım "Opel Corsa D 1.2 2009 Essentia Manual" yıllık bakıma götürdüm 2 hafta önce cruise control taktırmak istiyorum dedim bir bakalım olabiliyor mu dediler. Aracı almaya geri geldim malesef takılamıyor sistem kabul etmiyor dediler. Yani motor Z ile başlıyor da ne oluyor sanki X Z işi değil bence bu servislerin yetersizliği. En azından dersin ki şu şu sebeplerden dolayı olamıyor, şöyle olursa takılabilir şu mahsuru var bu avantajı var .... vs. doyurucu bir açıklama yaparsın kesitirip atıyorlar. Bu sistemi kullanan Corsalar da çok mu fazla özellik var motorları aynı güçte kasa aynı nedir bu aymazlık anlamıyorum.
Yazıklar olsun koskaca Opel'e dedim çıktım. Sanki adamlardan arabaya kanat takmayı istiyormuşuz gibi olması mümkün değil denilip postalıyorlar herkesi. Bu kadarcık az bilginiz varsa niye yetkili servis oldunuz o zaman bilgisiz deneyimsiz araçları tanımayan adamlara giydirmişler opel logolu iş önlüğünü sözde uzman personelmiş. Uzman adam verdiği cevabın doyuruculuğundan hemen anlaşılır bence hiçbirisi uzman falan değil Opel'in ayıbı. Çok basit ucuz araçlarda bile artık bu tür özellikler sunulabiliyorken kalitesine güvenmekle hata etmişiz demek ki Opel'in.
 

simbore

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Ara 2009
Mesajlar
584
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Siteyi ziyaret et
herkese merhaba, aracım 2000 edition 2001 model otomatik z motora sahip, cruize control otm veya manuel viteste fark edermi birde benim araçta tesisat varmıdır.iskenderun veya adanada son zamanlarda taktıran arkadaşlar varmı fiyatı belirtirse memnun olurum
 

savas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Mar 2008
Mesajlar
446
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
forumda bikaç özel msj geldiği için buraya yazmaya uygun gördüm, yaklaşık 1 ay önce yeni astra'ya opel yetkili servisinde cruise control taktirdim. öncelikle fiyat olarak 150ytl gibi bir fiyat veriyorlar ama indirim, opel club kartı filan derken 125-130 ytl gibi maliyetle we kredi kartına 4 taksitle serviste 15 dk gibi kısa bir sürede taktırmanız mümkün. yeni astralar için aracınızın sinyal kolu değiştiriliyor ve cruise control'lu sinyal takiliyor we el freni altindaki data girişinden yüklemesi yapiyor. Çok memnunum bi aradaba olmasi gerekenlerden, özellikle uzun yola gidiyorsaniz hiç düşünmeyin bile. ayrıca en önemlisi yakıttan da tasarruf saglıyorsunuz cruise control taktırdıktan sonra 100km de ortalam 1 litre kazancim oldu. kafanıza takılan bi husus olursa memnuniyetle yardım ederim.

özellik olarak kullanışlı fakat yeni astrada artık baz versiyonundada cruise control koydurmayan opel turkiye nedenir bilmem.
 

OpeLT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ağu 2006
Mesajlar
1,104
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar dün hayırlısı ile Sis farı ile birlikte aracıma HIZ SABİTLEYİCİ de takıldı..

Aracım 2005 model combo city plus 1,3 cdti (Z13DT)

Hız sabitleyici hazırlığı yok. Ön göğüs kontrol panelinden değişen sol sinyal koluna kablo çekiliyor ve tech2 cihazı ile program yükleniyor o kadar... Kullandım ve çok güzel. ayrı bir konfor ayrı bir hava verdi aracıma :)

Ayrıntılar http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=25797&page=583 linkinde

Maliyeti 170-TL Sis Farı (Yan Sanayi Depo marka, ampuller Bosch, kapaklar yan sanayi)
150-TL Hız Sabitleyici
40-TL işçilik
Toplam 360-TL / 4 Taksit (Konya Yıldız Opel Özel Servis) ;)
 
Son düzenleme:

emre12

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Nis 2009
Mesajlar
69
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar cumartesi 2007 model corsa d aracıma hız sabitleyici taktırdım 80 ytl sadece sinyal kolunu değiştirdiler. işçilik bile almadılar. erzurum opel servisinde taktırdım.

ben buna sinir oluyorum
tesisat mevcut debriyaj müşürü var sinyal kolu 85tl
ama g.antep servisi 200tl den 1 tl inmiyor ve buna clup card indirimi olmaz diyor.
 

sinan200

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2009
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Siteyi ziyaret et
arabam 1999 model vectra b gt biraz uğraş sonunda parçaları kendim internetten bir arkadaştan beynini çıkma olarak 150 liraya cruise kolunuda çıkmacıdan izmirden 50 liyaya alıp debriyaj müşürü ve işçiliğe 100 lira ödedim. gezerken harcadığım benzin ve kargo parasını hesaba katmazsam 300 liraya geldi. kullanımını bilmediğimden kola basılı tutuyordum araba uçuyor gibi birden hızlanıyordu. tek tek basmak gerekiyormuş artışlar 3 km azalması 1.5 km oluyor. daha çok yeni taktırdım .çok rahatlık sağlayacak gibi herkese tavsiye ederim. teşekkürler
 
Üst