2010 Model Opel Astra 1.6 HB Enjoy'a LPG Takılır mı?

alpmurat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
2,933
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
www.facebook.com
Arkadaşında dediği gibi Markdan önce usta ben 1 ay boyunca usta aradım ve gercekten başarlı bir adamla tanıştım. Sağolsun.

bu arada 115bg olmasınnı bir önemi yoka adam gibi kullanırsan yakıtta gercekten %40 tasarruf ediyorsun. Önceden ben Aydında - izmire giderken araba ilemi gitsem otobuslemi gitsem diye düşünürken şuan, Otobüs nedir unutmuş durumdayım 100km 13TL yakıyor. İzmire git gel 26TL ye mal oluyor bana. Benim için bu rakam hiç bişiy sırf gecen Bornova kücük parka çay içmeye gittim o kadar diyorum :)
 

mselam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Eyl 2010
Mesajlar
10
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,
Uzun süredir bu siteden LPG uygulamalarını takip ediyorum. Sıfır kilometre Astra Enjoy'a, benzin masraflarının çoğalması nedeniyle LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. Ancak arabam çok yeni olduğu için ne yalan söyleyeyim sonunda pişman olmaktan korkuyorum. Bu yüzden de siz değerli arkadaşlarımın engin fikirlerine ihtiyacım var. Bu konuda tecrübeli, aynı ayardaki aracına LPG taktırmış ve kullanan, memnun kalan arkadaşlar var mı? Benim aracım şehir içinde 8.3lt/100 km civarında benzin tüketiyor. Şehir dışında 6.7lt/100 km altına bir türlü inemedim. Bir varsayıma göre LPG tüketimim, benzin tüketimine göre %20 daha fazla olacakmış. Bu doğru mu? Aracım LPG dönüşümü sonucunda şehir içi ve dışında 100km'de kaç litre LPG tüketir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Arkadaşlar 2005 model Astra 1.6 HB Elegance easytronic arabama 2008 ARALIK ayında BRC LPG li takılmış, ben arabayı 2009 aralık ayında 72000km de aldım. Araba OPAL da bakımı yapılmış hep, 48000km de 2009 haziran gaz kelebek gövdesi değişmiş, Carbon Clein yapılmış 4 yıl dolduğu için triger seti değişmiş. Ekim ayında gaz yememe sorunu yüzünden Silindir kapak revizyonu yapılmış. Ben servis bakımlı diye arabayı aldım. 200TL ye manifolt tamiri yaptırmak zorunda kaldım. 300 lira bakım yaptırdım. Şu an arıza kaydı çıkıp duruyor. OPAL PORT SENSORU ARIZASI DEDİ, %30 KAMPANYALI TAMİRİ 400TL degişimi İSE 900TL dendi. Ben de ANKARA DAKİ LPG yi takan ERGUNLER OTOYA bıraktım. PORT arızası lafıma aldırış etmedi usta. 4. enjektöre sinyal gitmediği için 3 silindir ile arabanın çalıştığını söyledi. Beynini kontrol ediyordu en son. Artık sorunum hallolsun diye dua ediyorum.
ANLAYACAĞINIZ YENİ ARABANIZA TÜP TAKTIRMAYIN HELE DE OPEL SE. SERVİSLER DE ARTIK ANALAMIYOR ARIZA NERESİNDE. ÇÜNKÜ ARACIN ORJİNALİNDE OLMAYAN BİR OLAY VAR O DA "LPG". ARABAYA ÇOK BİNİYORSANIZ BENCE DİZEL ALIN. ARKADAŞIM FORD C-MAX KULLANIYOR VE DEDİĞİ BANA ŞEHİR İÇİ DIŞI KM BAŞINA 15-20 KURUŞ ARASINI YAKIT HARCAMAM HİÇ GEÇMEDİ. TÜPÜN ARABAYA AÇTIĞI ARIZALARA VERDİĞİMİZ PARAYA BAKINCA BANA UZUN VADEDE GETİRECEĞİ parayı fazlasıyla götürüyor.

tavsiyem
 

petro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
834
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
hala taktırmadıysanız satıp dizel araç alın...iki yıl sıfır aracına lpg taktırmış ve genelde memnun olduğu halde satıp dizel araç almış birisi olarak şunu söyleyebilirim:araca orijinali dışında yapılan her eklentinin zaman içinde karşına çıkacak bakımları vardır..yok kalibrasyondu,lpg filtresi değişimiydi,kışın-yazın sıcaklık ayarlarıydı,silkelemeydi,rölantinin sabit kalmamasıydı vs,vs...benim gibi yılda 20000 km yapıyorsanız bunları bir nebze görmezden gelebilirsiniz..ama 10000 km için lpg nin pek gerekli olacağını düşünmüyorum.
bir de sorularınızdan biraz titiz olduğunuzu anlıyorum...bence siz en iyisi aracınızı satın ve dizel bir araç bakın...dizel araç her durumda benzinli ve lpg li araçtan daha uzun yol yapar..sizin için en ekonomik olanı benim şahsi fikrime göre bu..
 

ozan_ozi35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Kas 2013
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
2006 encoj 1.6 astra 135 bınde lpg değişen yok 26000 bın sizce alınırmı arkadaşlar ? 3 parça boya var sadece ?
 
Üst