2012 Corsa Hızlanmama Sorunu

atungass

Kayıtlı Kullanıcı
41-Kocaeli
Katılım
23 Haz 2023
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
1
Siteyi ziyaret et
Merhaba dostlar,

Yeni üye oldum, belki başına gelen vardır diye sormak istiyorum. 247 binde araç. 1 hafta öncesine kadar uçan araç 120-130 u geçmemeye başladı. Geçen hafta arıza yaktı, turbo besleme hatası kodu fakat turboya giden vestgate hortumu yırtılmış o değişti hata da gitti ama şöyle bir şey var araba 2-3 viteste ivmeli giderken 4.vitese atınca hantallaşıyor düz yolda bile 120-130 geçmiyor. Yağda motor da sorun yok baya baktılar, turbo olsa hata verirdi geçti dediler. Dedik dpf egr olabilir egr sıfır takıldı; dpf tamamen temizlendi.

Yine aynı. :( Enjektör temizleteyim dedim; enjektörcüye götürdüm açmadan bilemeyiz açınca bozuk olduğu çıkarsa Bosch marka 7-8 bin bulur dedi. Temizlemeye de 1600 istedi. Sizce denemeye değer mi?
Ustaya göre motor da sorun yok, olsa belli eder hata verir hiç yürümez diyor. Daha da sorun büyümeden bulmak istiyorum ama 2 özel servis baktı 3-4 gün detaylı bakmak lazım diyorlar. Belki forumdan başına gelmiş olan dostlar olur diye yazmak istedim. Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen, kolay gelsin.
 

Kaan39

Kayıtlı Kullanıcı
39-Kırklareli
Katılım
21 Mar 2021
Mesajlar
37
Tepki puanı
5
Puanları
8
Siteyi ziyaret et
Aracın bakımı ne zaman yapıldı? Hava filtresi tıkanmış olabilir mi? Eğer temiz ise ve yağ yeni durumda ise özellikle 3. viteste üst devirlerde gez sonra 4 te aynısını yap rahatlat arabayı. Belki motorda ufaktan bir sağırlık vardır. Enjektör temizleyiciler var whürt al at depoya üst devirde kullan arabayı. Enjektörlerde biraz tıkanıklık varsa açar. Gaz kelebeği temizliği yapılmadıysa yaptır. Benim araçta gaz kelebeği çok kirliydi gaz yememe sorunu ve hafif ama çok hafif silkeleme yapıyordu düşük devirlerde. Şimdi gayet temiz akıyor
 
Üst