astra h yakıt

cenesa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ocak 2007
Mesajlar
17
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
51
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar ilginç ama gerçek astra h cdti aracım ortalama 6,2 yakarken en son almış olduğum depoda 5,7 ye kadar düştü yol aynı hız aynı havanın ısınması bu kadar fak ettirirmi. paylaşım için teşekkürler
 
Son düzenleme:

yılmaz85

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ocak 2007
Mesajlar
654
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Normalde, havaların soğumasıyla birlikte araçların yakıt tüketiminde yaza göre % 10’dan daha fazla artma olabilir. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Soğuk havalarda daha yüksek yakıt tüketiminin temel sebepleri; motorun rejim sıcaklığına gelme süresinin ve hem transmisyon hem de tekerlek yataklarının ısınması için daha uzun süreye ihtiyaç duyulması sebep olmaktadır. Yakıt ekonomisi aracın sürüldüğü kilometre ile de yakından ilgilidir. 5 ile 8 km’lik kısa seyahatlerde motor normal sıcaklıklarda çalışmak için yeterli zamanı bulamaz. Bununla birlikte sert rüzgarların da yakıt tüketimine etkisi göz ardı edilmemelidir.
Toparlarsak motor soğuk çalıştırıldıktan sonra araçla gidilen kilometre ve dış sıcaklık miktarı yakıt tüketimim üzerindeki önemli bir etkiye sahiptir. Böylece soğuk havalarda kısa seyahat sürelerinde yakıt tüketimi normal yakıt tüketiminden yüksek olması normal bir durumdur.
 
Üst