Egzost Bilyası nerde aracın neresinde bulunur

corsa38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Eki 2007
Mesajlar
169
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
her meslekte demek oluyo böle sakalr bende denizciyim yenilere yapılan birkaç sakada vbizde var ,mesela süvarinin atını otlatmak(bu ara süvari kaptan oluyo)elektrik faturası duzenlemek gibi ,sintinede balık tutmak gibi,ama ben hiç birini yutmamamıştım:D:D:
 

Any1sT0pMe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Eki 2007
Mesajlar
2,272
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
auzhahhahahahahahha EgsoZ bİLyasiii...:D aynı bizim sanayi sitesinde düğün varmı olayına döndü.. bende anısı varda:D:D azuhahahahahhahaha egsos bilyası demek muhauzhahahaD.D:DD: :DD: çırağa yapılmaz o şaKa...
 

superkene

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Nis 2008
Mesajlar
21
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
ALINTIDIR...

Seramik Bilyeli Tip Katalitik Konvertör:

Bu tip katalitikler her biri birbiri üzerinde duran küresel bilye tabakalarından oluşur. Bilyeler, yüksek sıcaklıklara dayanaklı magnezyum alüminyum silikat seramiklerden yapılır. Egzos gazlarına maruz kalan geniş yüzeyler ve geçiş yolları , aktif haldeki katalitik madde ile kaplanmış bilyelerin küresel temas yüzeyleriyle çevrelenmiştir. Bilye yüzeyindeki katalitikler aşırı ısınma neticesinde kullanılmaz hale gelirler ve bu yüzden yaklaşık olarak 3mm çapındaki bu gözenekli aliminyum (Al2O3) bilyelere 20.10-6 m derine kadar aktif metal (soy metal) olarak platin (Pt) ve Radyum (Rd) emdirilir. Bu seramik bilyeler, 1000oC’nin üzerindeki sıcaklıklara kadar maruz bırakıldıklarında dahi iyi bir darbe ve absorbsiyon direncine sahip olurlar. Bilyeler konvertör muhafazasının iç tarafında bir kapta bulunur. Bu kabın bir yüzü reaksiyona girmemiş egzos gazına maruz kalırken diğer yüzü temizlenmiş egzos gazına maruz kalır. Bu şekilde yerleştirilen bilyeler yol şartlarında meydana gelen şok darbelerinden zarar gören dış kaplamaya karşın daha az zarar görmektedir. Bu paketler çok yüksek sıcaklıklarda dahi kararlılığını koruyan magnezyum aliminyum silikat seramik malzemesinden yapılır.
 
Üst