motosikletleri farkedin!

gTUNerkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Eyl 2006
Mesajlar
515
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Siteyi ziyaret et
motor ve araba kullanicisi olarak motosikletlere gercekden dikkat etmek fark etmek gerek...
 

~~NEO~~

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ağu 2007
Mesajlar
2,417
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bir motor sever ve motor kullanıcısı olarak konuyu gündeme taşıyan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum... :good:

Plakası olup, trafiğe çıkan her motorlu aracın o yolun her şeridini, tabii ki kurallara uyarak kullanma hakkı var...Motorsikletler sağdan gitsin, yok aradan geçmesin diye bi kural da yok ki, zaten insanların büyük bi yüzdesi motorsikleti sırf o amaçla yani trafikte daha az zaman harcamak için kullanıyor, o nedenle de aralardan geçebiliyor...Buraya kadar bi sıkıntı yok bence... Asıl sorun bu aracın kıvraklığını kullanırken çevredeki diğer sürücülere zarar vermemek, kuralları çiğnemeden yol almak...Yoksa lambada bekleyen arabaların arasından geçip ön tarafa ilerlemekte ben bişey göremiyorum... :rolleyes:

Ben de otomobil kullanırken hele ki acelem olduğu anlarda lambalarda beklerken yanımda süzülüp giden motorlara hem gıpta edip hemde gıcık oluyordum, fakat motora binince anladım ki bu onların en doğal hakkı ve bunu kullanıyorlar...Tabii kuralları çiğneyen bahsettiğiniz gibi, kurye, paketçi v.s.. arkadaşların yaptığı ters hareketler herkesi sıkıntıya düşürüyor ki bunun yüzünden daha önce onlarla sıkıntı yaşamış bi sürücü daha sonra gayet nizami ilerleyen bi motorcuya bile intikam amaçlı ters hareketlerle yaklaşabiliyor...Bunun sonucunda da benim gibi kurallara azami dikkat etmeye çalışan, özellikle de keyif amaçlı motor kullanan sürücüler çok zor anlar yaşıyor...Yanii kurunun yanında yaşta yanıyor...;)

Bende tekrar söyleyeyim;

Motorsikletleri Fark Edin !! :cool:
 

gokhannn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Kas 2007
Mesajlar
1,067
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Mehmet beye katılıyorum yok sağımdan geçti solumdan geçti iyide adam nerden geçsin motosiklet zaten bu tür şeyler için tasarlanmış. koca şeridi ortalayıp gitmek zaten saçma olur bir motosiklet için. pizzacı lahmacuncu bunları motorcudan saymıyorum ben motorcuda denmez zaten. yani bir yakınımıza motosiklet üzerindeyken bir araç çarpsa ilk tepkimiz inanın motoru kullanan kişiye değil çarpan kişiye olur. o zamanda bu motorcu kesin bsy yapmıştır da olmuştur diye düşünmeyiz bile. burdaki amaç motorcular şunu yaptı bunu değil araba kullanlara göre hayatları daha fazla tehlikede olan insanlara dikkat etmek.
 

rpsykho

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 May 2009
Mesajlar
428
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Siteyi ziyaret et
bende motor kullanıyorum herzaman önümdeki aracı geçmeden önce korna çalarım kendimi belli ederim ama bazı sürücüler ne yaparsak yapalım bizi umursamıyorlar...Ama bir motor kullanıcısı olarak pizzacı ve bu tip dağıtım işi yapan motorculara bende gıcık oluyorum
 

toprakozz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Kas 2007
Mesajlar
787
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar ekte verdiğim bilgileri okuduğunuzda size yararlı olacağını düşünüyorum. ben motosiklet kullanmadım öyle müptelasıda değilim ancak trafikte görüyoruz bu arkadaşlar bazan zor durumlara düşebiliyor. bazan karşısındakini de zor duruma düşürebiliyor ama genelleme yapmamak lazım.kimi bu iki tekerli makineyle ekmek parası kazanıyor kimi ulaşımını sağlıyor kimi de zevk için biniyor sonuçta hepsi can taşıyor. Yunus Emre yaradılanı severim yaradandan ötürü demiş bizde trafikte herkese saygı gösterelim.


motosiklet kullanmayıp, hatta ilk kazasını bir motosiklet yüzünden yapan birisinin, 2 teker üzerindekilerinde insan olduğunu bu kadar kararlı savunan birisini daha görmedim.
teşekkürler arkadaşım gökhan.

anlaşılan o ki bu memlekette herkes pizzacıdan,kuryeden,sucudan,ilaçcıdan bıkmış.hatta nefret derecesinde gına gelmiş.bende motor ve araç kullanan biri olarak ,evet bende bıktım onlardan.hatta onlara ek olarak motorlu trafik polislerindende.çünkü onlarda pizzacılardan farksız.unutmadan birde kasksız gezen efelerden :mad:

bende motor kullanıyorum ve şu hayattaki en büyük ve tek keyfim motorum.ama yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı bütün motorculara apaçi-çakal muamelesi yapılıyor.
motorumun vergisini veriyorum,muaynemi yaptırıyorum,sizinle aynı kırmızı ışıkta bekliyorum,ceza yediğimiz zamanda aynı cezayı(aynı meblayı) yiyorum.ama trafikdeki motor taşıt yerine konmuyorum.
niye ?:confused::confused:

trafikde seyir halinde bütün kurallara uyarken hatta şerid kurallarına bile ! , kaç defa başıma gelmiştir,keyfine üzerine sürenleri.bunlara ne demeli?
ben can taşıyorum,hemde iki teker üzerinde,benim kaportam vücudum.
şimdi bunu yapan insan mı ?
tabiki böyle durumlarda sol aynamı sağ aynasına dayayıp sol elimle camını patlatana yumrukluyorum seyir halideyken:mad:
insan hayatı bu kadar ucuz değil.sırf sen beni korkutup keyif alacaksın diye benim canım oyuncak olamaz.
hep motorcuların yaptıklarından bahsediliyorda hiç 4 tekerlilerin yaptıkların bahsedilmiyor???

evet trafikte motorları fark edelim ve onlarında bir motorlu taşıt olduğunu kabul edelim.
bunu kabul etmeyeni ben trafikte kabul etmem.
 

Cem Öktem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
236
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
Çok haklısın arkadaşım. Ama sağımdan fırlayan motorlardan bıktım.Hem onlar , hem onların üstlerine sürenler , hepsi de cahillikten ve egolarını tatmin için yapıyorlar. TRAFİK STRES ATMA YERİ DEĞİLDİR.
 

gokhannn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Kas 2007
Mesajlar
1,067
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Teşekkürler Özkan abi maksadımız o bunu yaptı şu bunu yaptı diye herkesi aynı kefeye koymak değil insan hayatına saygı göstermek. ilk kazamı evet bir motorcu yüzünden haliç köprüsünde yaptım aracımı servistem aldım ilk gününde benzinlikte bir pastanenin motorcusu kaportayı indirdi. ama başıma bu geldi diye motosiklet kullananların hepsi kin duyamam. insan hayatı herşeyden önce gelir benim için. bir cana bir aracı değişirim.
 

orkos

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eki 2008
Mesajlar
69
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
Öncelikle Gökhan kardeşime ve yorulmayıp yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.
Nerdeyse 9 senedir 4 tekerle trafikteyim...Yakında motor aldım Ruhsat , Uygunluk Belgesi Plaka tescil Ehliyet fatura onlarca kez emniyet müdürlüğü Saymama gerek var mı 4 tekerde ne yapılıyorsa!!.Aldığım motor 2,46 cm Arabam 2,80 dir heralde vs vs
(Asfalt kimseye Tahsis değil) Yeni iki tekerle trafiğe çıkmış birisi olarak gözlemlerim: Ki Tenzih ederek konuşuyorum Saygı ???? dan Öte orada bir araç gidiyor mu onu gören sayısı o kadar az ki O çok sıkıştırılan Sözüm ona kadınlar bile (Sanırım ego meselesi) (büyük-küçük).
Hep gülmüşümdür bu söze ama Şimdi çokkk iyi anlıyorumm size zarar gelmeyeceğini düşündüğünüz kaportalarımız varya iki teker kullananların vucudu başka hiçbirşeyleri yok,korumalar kasklar mı? !! ??
Ha bi de yarış yapmaya kalkanlar eyyyttt be ne geçtinizzzz neyii kimiii..
Kızmışım ben hemen yaa :) Kimse alınmasın ama lütfennn...!!!!
Almak istediğiniz kadar Saygı gösterin ..
Herkesss ALınsıNNNNN !!!
 

mrbody

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
156
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Siteyi ziyaret et
bir motor kullanıcısı olarak ince bi konuya değindiğiniz için teşekkürler malesef ülkemizdeki bilinçsiz kullanım yüzünden bu işi bilinçli ve trafikteki herkese saygı duyarak motor kullananlar da aynı kategoriye konulmaktadır bi arkadaşım yazmış "kuryeler ve paket servis motorları hariç " diye sonuna kadar katılıyorum
 
Üst