Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1- ''nargile şişesi''nin içine soğuk ve temiz su dolduracaksın,
suyun seviyesi, içine giren demirin yani ''ser''in suya değen kısmını 1,5-2 parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde olacak ki fokurdasın... demirin yapısı orada farklıdır anlarsın seviyeyi.
2-''Lüle taşı'''nın içine tütünü ayıklayıp dolduracaksın, teperek, sıkıştırarak değil neredeyse tane tane dökeceksin.
3-Lüle üzerine tütünlerden sonra ''folyo'' kaplayacaksın, kullanacağın folyo eğerki ince ise iki kat yapabilirsin. Kalın folyolarda pisayada mevcut, kaplama işlemi bittikten sonra ise örneğin kürdan yardımıyla delikler açacaksın, bu işlem pratik kazandığında daha verimli hale gelecektir dağınık ve köşelerede özen gösterirsen keyifli bi içim yakalayabilirsin.
4-Tablet kömürü hemen nargile kömürüyle değiştireceksin, mangal kömürüne hemen hemen eşdeğerdir.
5-''Marpuç''unu her tütünle kullanıp tadları karıştırmak yerine en beğendiğin ve birbirine yakın en çok iki tütünde kullanmanı öneririm. Aksi halde tadlar bir zaman sonra karışacaktır ve hoş olmaz.
6-''Sipsi'' kullanmaya bilirsin sonuçta yalnız içeceksen, fakat birden çok kimse aynı marpucu kullanacaksa metal ve ucu porselenden yapılan renkli güzel sipsiler piyasada mevcut, hemde görüntü itibariyle hoş olur
Şimdiden afiyet olsun Ceyhun...
Yinede yapamam diyorsan, Ankara'dayım şu sıralar haha
Eski bi mekancı olarak, hem yapan hem satan hemde içici birisi olaraktan eşlik edebilirim
DipNot:
Nargile'nin işleyişi, çalışma şekli
İçici marpuçtan nefes aldığında oluşan basınç farkıyla hava sırayla közden, sonra ısınarak lüledeki gözeneklerden geçer. Sıcak hava ile ısıtılan tütünün/tömbekinin dumanı karışarak suyun içinden geçer, bu esnada soğur. Daha sonra hava marpuçtan içiciye ulaşır. Nargile içerisinde bulunan su dumanı soğutmanın yanı sıra içindeki katranı da bir miktar süzer.
evde cok rahat oluyo ben bu yaz aldım. o ucgen komurlerden kullanırsan daha iyi olur hem daha uzun süre gidiyo hem kotu bi kokusu da olmuyo ama yakması biraz zaman alıyo
aslında kömür ve tütün kaliteli olsun gerisi ayrıntı..
arkadaşların dediği gibi közleri küçük ve etraflıca dizmek önemli bide jelatine açılan deliklerin de çok önemi var o da usulüne uygun olmalı ki ne tütün yansın ne de dumanı az olsun.. hazır nargileden gelmişken biraz bilgi veriyim dedim..
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.