SAFC ve Wideband !!

Emre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Ara 2007
Mesajlar
7,448
Tepki puanı
14
Puanları
38
Yaş
39
www.chiptuningtr.com
Detanasyon çizgisine en yakın nokta en güçlü noktadır düşüncesinden yola çıkmak istiyorum. Detanasyon yaşamamak için elimizde hangi değerler olmalı? En önemlisi bu değerleri ne ile kıyaslamalıyız?
 

Egehan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Ara 2006
Mesajlar
490
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
rolantide nedir tam olarak bilmiyorum bazı araclarda 13.5 dur gazladıgın 12,5 13 gibi olması lazım safc beyine etki ediyorsun üst postta yazdıgım gibi bununla ilgili bilgi alacam bu işleri yapanlardan duruma göre yardımcı olmaya calışacam yarışlar derken izmirde mi yarışlar yoksa konya mı konyadakiler 13 mayısda deniyor ama tam bilmiyorum gerekli yardımı yapacam sana ...

ilgin için saol abim bana ekonomik şeklinin 15.5 olduğunu söyledi yarış öncesi ayar için artık arayıp oldan bilgi alıcam çünkü çok fazla ayar var deneyerek çözülebilceğini sanmıorum bu arada yarış bu ayın 18 inde izmirde yapılıcak ilgin için tekrardan çok çok saol.. genede bi bilgi alırsan benide bilgilendirirsen sevirinim..
 

Egehan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Ara 2006
Mesajlar
490
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Egehan;
afr değerleri kullanım şekline ve motor özelliklerine göre değiştirmen gerekir. ekonomik kullanım istersin, devir çevirmezsin afr yi 20 ye doğru çekip fakirde gidersin. performans/devir çevirmek istersin afr yi 10 doğru çekip zengin karışım yaparsın ama çok karışık işler. soğuk ayrıdır sıcak ayrı, alt devir ayrıdır üst devir ayrı. bunlar harici detanasyondur, çok fakire düşüp harareti artırmak vs. kötü sonuçlar yaratır.

kendim yaparım dersen ayar için ihtiyac duyacağın veriler var. onları okuyacak ekipmanlar var mı? yok sadece afr yi görebiliyorum dersen tamamen senin bilgi beceri yeteneğine kalır. motor tepkilerine göre ayar yapman harareti gözlemen gerekli.

tavsiyem profesyonel destek alman daha iyi olur.
ayrıca site sponsorlarından v-max var. yetkilisine özel mesajla konuyu bildirip fikir almayı dene.

bilgi olması açısından linkteki maxiboost ve barıs nickli üyelerin mesajlarını bir okuyun.
http://www.cardanadam.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=20167#p255559


kardeşim bilgilendirdiğin için tşkkürler sanada ama deneme yanılma yoluyla yapılıcak gibi deil dediğim gibi çok fazla ayarı var 800rpm 1000rpm 3000rpm 3600rpm 4000rpm her devirin ayrı ayarı %-30larda %30 lara kadar açıp kısılıo ve bide bunlarda Hi ve Low olarak iki ayrı kanalda yapılıo.. Tecrübeli birinin yardımıyla anca çözebilirz üstadlara danışmak lazm..
 
Üst