Vectra C 2.2 GTS Manuel

Furqann

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
16
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar merhaba baya önce üye olmuştum vectra aldığımda yani 2010 da.şimdi onun üstünden çok sular aktı tekrar vectraya dönüş yapmayı düşünüyorum ve bu modeli düşünüyorum. 1.6 kullandım ve bana çok ağır geldi. 2.0 T ler hakkında bişey ne yazıkki bilmiyorum bilenleriniz varsa yorumlarınız benim için ilaç olacaktır. ama bu araca hayran kaldım başlıkta yazmış olduğum araca. Performans yönünden beni tatmin edeceğini tahmin ediyorum tabi ki yorumlarınız çok önemli olacak benim için. vectra c kasada tüm tavsiyelerinize açığım kesinlikle. şimdiden yorumda bulunan okuyan herkese teşekkürler.

bu ilanda ki aracı düşünüyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...li-manuel-vites-opc-line-gts-133620420/detay/

Belki sahibi burda bile olabilir :)
 

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
3,982
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
28bin lira civarı aşırı fazla bir miktar bu araç için, hani cingen pazarlığıyla 27bin liraya alırım deseniz dahi iktisadi anlamda uygunsuz olacak. Vergi dilimi olarak canınızı sıkacak, aracın piyasası olarak çook ama çok yavaştır ben de düşündüm bu araçlardan almayı ancak diğer ilanları da arada takip ederim bir yıldan uzun süredir aracını satmaya çalışıp satamayanlar var, hani alım satım yapmasam bile insanlık hali zor duruma düşerim çok kelepire versem de satamazsam diyerekten bunları düşündüm, haliyle bu kadar zaman arabasını satamayanlar da olunca bu işte bir bit yeniği olmalı diye düşünürüm ben :)
2.0T hakkında muhabbetlerimiz olmuştur, "TOGAH" Hamza abi o araçlar hakkında bilgi sahibi, "Kontrol Ünitesi" Serdar da 1.6 duayeni, illaki 2.0T hakkında da bilgisi vardır. 2.0T vectra serisinin en değerli aracıdır. GTS 2.2 atmosferik 2200 hacimli 147hpdir, 2.0T adı üzerinde turbo 170hpdir ve tork olarak oldukça canlıdır, bastığında iyi tepki alırsın, ayriyeten 6 ileri manuel şanzımanlıdır. Yakın bir zamana kadar site üzerinde 11 12 tane 2.0T varken şuan hiç biri yok :) Acele karar vermemeni öneririm araba konusunda, sonradan ay keşke yapmasaydım, keşke şöyle yapsaydım demeni hiç birimiz istemeyiz.
 

Kontrol Ünitesi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Mar 2013
Mesajlar
2,620
Tepki puanı
2
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Öncelikle foruma hoş geldin..Mert konu hakkında söylenecek herşeyi söylemiş neredeyse..Bize pek 1şey bırakmamış :) ama benim vectra da bulduğum özellikle kombinleridir..Yani tasarım,donanım,ekonomi vs..Hepsi biryerde bir araç..Her yerde artık var olan mobese ve limitörler ile aşırı hız yapmak,araçların potansiyelini aktüel etmek gerçekten de zorlaştı..Haliyle 130-150 hplerden sonrası gereksiz olmaya başladı..Dikkat ettiyseniz zaten güncel otomobillerde kullanılan motorlar ve verileri de mümkün mertebe düşürüldü..Hal böyle olunca çoğu insanın yöneldikleri araçlar da 1.3-1.5-1.6 100-120 hp arası dizeller ile 1.4,-1.6-2.0 Turbo takviyeliler oldu..Benim de tercihimde vectra c 1.6 almamın sebeplerinden biridir..Donanım olarak da elegance pakettir..LPG kitli aynı zamanda..Dolayısıyla ekonomik ve makul performans sunuyor..

GTS vectra C ler benim de çok ilgimi çekmişti zamanında..Özellikle C sütunu dedikleri arkaya doğru uzayan kelebek camları harkulade göz alıcı..Keşke tüm C kasaları bu şasi tipiyle yapsalardı..Söz gelimi bu tip vectra c ler hatcback iye geçiyor..Bizim kasalar ise notcback..HB-NB.. Görüntü itibariyle jantları,ön-arka karartılmış far ve stopları,ön tamponu ve arka tampon ekiyle spor ve alımlı bir araç..Fakat donanım olarak çok şey sunmuyor..Sunsaydı zaten dünya paralara satılacaktı..Mert in de temas ettiği gibi 2.2 ve atmosferik olması nedeniyle vergi ve performans açısından çok verimli değil..Yurt dışında 1.8, 1.9cdti, 2.0 cdti motorlu GTS kasa vectra c ler var..Türkiye'de de 1-2 tane ilanına denk gelmiştim ama tabi satılması zor böyle araçların..Hem GTS kasa hem de 1.9 cdti satılır mı Allah taş yapar :D

Linkini verdiğiniz araç gayet diri ve temiz duruyor..Sunroof,deri koltuk(haliyle koltuk ısıtma),rengi zaten çok güzel..İrmscher laser ön panjur,angel ön farlar ve filmli camlar ekstraları..Araba kağıt üstünde OK ama klima motoru sağlam mı,hava yastıkları sağlam mı cd çaları çalışıyor mu? bunlara bakmak lazım..
 

M@honi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
6,933
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
Aracın kasko değeri 27800TL.%5 i 1390TL.Yıllık MTV si 1562TL.Böyle br durumda bir alt sınıftan yani 1040TL senelik vergi ödeyeceksiniz.Araç manuel vites olduğu için iyi.Otomatik şanzumanları hem başarılı değil hemde sorun çıkartabiliyor.Eğer bu araç otomatikten düze çevrilmişse iyi bakılmalı.Doğru şanzuman mı var üzerinde.2200cc motolar alüminyum bloğa sahip.Rektefiye gerektirirse sıkıntı çıkabilir diye duyumlar almıştım zamanında biraz araştırmakta fayda var.
Araca gelecek olursak kasa olarak gayet güzel duruyor.Renge söylenecek hiçbirşey yok zaten kesinlikle vectra GTS e en çok yakışan renklerden biri.Donanım olarak sanıyorum GTS 2.0 Turbo vectralardan aşağı kalır yanı yok.Üzerinde prins LPG kiti varmış.Gayet iyi,başarılı,pahalı bir LPG kiti.
Fiyat hakkında bir yorum yapacak olursak eğer bence hak edttiğinden benim nazarımda daha ucuza satılan bir araç.Ama maalesef ki motorundan vergisinden kaskosundan dolayı ülkemiz için ideal bir araç olmadığında ettiği değeri görmüyor.Onun için ilandaki fiyat biraz fazla.Satılacağı zaman bu fiyatı verenin çıkması uzun zaman alabilir.Ama rengi ve manuel vitesinden dolayı nadir kıymetli bir araç bence.
uoee.jpg
 

Furqann

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
16
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
öncelikle değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

mtv sinin bu kadar yüksek olacağını tahmin etmiyordum. bu modeli aklımdan çıkarıyorum o zaman.
@Kontrol Ünitesi : 1.6 internetten okuduklarım ve bir kez kullanma şansım oldu 2003 elegance paket kullandım araç konforu olsun donanımları olsun fazlasıyla mükemmel ama performans olarak beni tatmin etmedi. o yüzden biraz daha yüksek motorlara bakıyorum. ancak yorumlarınıza yine ihtiyacım var 1.6 yı kestirip atmıyorum kesinlikle. şu an leon var 1.6 ama performans çok düşük benim eski vectra b toz yutturacak seviyedeydi motorunun o kötü durumuna rağmen. ve ilk aracım vectra b idi yani araba sürmeyi onla öğrendim dolayısıyla onun dışında neye binersem bineyim performans istiyorum. en azından bi onun kadar gitmesini istiyorum varsın yaksın yakıtı.

özellikle manuel vites düşünüyorum. o yüzdende seçeneğim baya azalıyor opel'in neden otomatik vites tercih ettiğini anlamıyorum 2.2 elegance ların çoğu otomatik vites. başka seçenekler sunma ihtimaliniz varsa her seçeneğe açığım bunu da belirmeden geçemeyeceğim.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
 

Kontrol Ünitesi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Mar 2013
Mesajlar
2,620
Tepki puanı
2
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Model yükseltmek yerine madem eski B kasa vectraya ayrı bir ilgin var 2.5 sportlara ne dersin?Yakıt durumu seni aşabilir tabi ama sabah akşam binilmeyecek ise eğer alınası bir araç bence, bilirsin... Bunun yanında Vectra B GT lerin de kondisyonu iyi.. Bir de peugeot 406 2.0 HDI 00-04 model arası 136 hp 190 nm torkluları tavsiye ederim..Hem ekonomik hem performanslı bir motoru var..En fulleri 20 bini belki aşar..Yine vectra GTS ler gibi ederinin çok altında satılan markalardan..

peugeot_406_2702778_3_orig.jpg

431153_28_full_zps8c9e7299.jpg
 

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
3,982
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Furkan arkadaşımız aslında bize belirli bir fiyat aralığı ve esneme payını belirtirse uygun seçenekleri kendisine sunabiliriz, hem vergisi düşük hem vectra performansını aratmayacak bir araç isteniyorsa 1.6 dizel en iyi seçenektir sanıyorum ki...307 1.6 HDI(110beygir) modelleri performans olarak kesinlikle beklentini boşa çıkarmaz, kalıbımı basarım ki standart hali vectradan daha iyi yapıştırıyor koltuğa. Ancak ara hızlanmalarda vectra 2.0 136hp gibi bir performans beklenemez. Maddi durumunuz el verip özel yazılım yaptırmayı kafanızda kararlaştırırsanız alayına giden cinsten bir arabanız olabilir.
 

Emre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Ara 2007
Mesajlar
7,448
Tepki puanı
14
Puanları
38
Yaş
39
www.chiptuningtr.com
Üst